Ющенко та Тимошенко збирають чемодани

Середа, 11 березня 2009, 12:47

Президент Віктор Ющенко здійснить 18-19 березня робочий візит до Брюсселя (Бельгія).

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, планується, що в Брюсселі відбудеться зустріч Ющенка з головою Європейської комісії Жозе-Мануелем Баррозу, а також переговори з іншими керівниками Євросоюзу.

Під час перемовин сторони обговорять комплекс питань, пов'язаних з реалізацією євроінтеграційного курсу України та її подальшої ефективної співпраці з ЄС.

Гончарук відзначив, що особливу увагу буде приділено темі укладення угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

У цьому контексті Гончарук наголосив - плани України щодо інтеграції у європейські структури незмінні і залишаються серед основних пріоритетів зовнішньополітичної діяльності президента

"Ми плануємо також окремо порушити комплекс питань, пов'язаних з проблематикою енергетичної безпеки", - сказав заступник глави секретаріату, додавши, що йтиметься також про низку інших тем, у яких є взаємний інтерес України та ЄС.

Крім того, повідомив Гончарук, у Брюсселі президент візьме участь у саміті Європейської народної партії.

У свою чергу 19 березня до Брюсселя відправиться прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомив у середу віце-прем'єр Григорій Немиря. За його словами, 25-26 березня Тимошенко також здійснить візит до Токіо (Японія).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування