Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко дала трохи грошей на молодіжне житло

Середа, 25 лютого 2009, 13:02

Уряд доручив виділити 100 млн. грн. для фінансування програм молодіжно-житлового кредитування.

Відповідне розпорядження зробила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в середу на засіданні уряду.

"Разом, з 1 млрд. грн., які у нас є в державній іпотечній установі, 100 млн. виділити на молодіжне житлове кредитування", - заявила прем'єр.

У свою чергу міністр із питань молоді і спорту Юрій Павленко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що відповідно до раніше затвердженої програми на це передбачалося не менш 100 млн. грн., однак "у результаті затвердженого бюджету на дану програму було передбачено нуль".

Зокрема, міністр повідомив, що на засіданні уряду в середу він запропонує до розгляду два проекти законів. Перший буде стосуватися стимулювання і впровадження механізмів економічного заохочення для підприємств, що направляють свої кошти на кредитування, будівництво житла для молоді.

Другий проект передбачає внесення відповідних змін у державний бюджет України в частині виділення 100 млн. грн. у фонд молодіжного житлового страхування.

За словами Павленка, у поточному році Міністерство планує надати по пільговій програмі житло для близько 10 тис. молодих родин, "а сама програма за роки свого існування надала житло для 30 тис. молодих родин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування