Ющенко завів мікроблоґ, щоб "розширити аудиторію"

Середа, 25 лютого 2009, 12:33

Президент Віктор Ющенко погодився на створення мікроблоґу у соціальній мережі Twitter, оскільки реєстрація аккаунту там "дозволить розширити аудиторію".

Про це заявила керівник головної служби інформаційної політики секретаріату президента Лариса Мудрак газеті "Комерсант-Україна".

"Наша база даних розсилки (секретаріату президента) працює повільно і погано, тому ми вирішили використовувати Twitter як ефективний носій інформації для передачі коротких повідомлень та анонсів", - сказала вона.

"Це навіть не блог, а зручний інтернет-ресурс для обміну повідомленнями типу SMS", - додала Мудрак.

За її словами, аккаунт не призначений для особистого спілкування.

"Це офіційне представництво президента у мережі. Розміщення коментарів у ньому не передбачено", - зазначила вона.

Водночас, директор із розвитку компанії Agora Ukraine (організація, яка займається створенням різних сайтів) Максон Пуговський пояснив, що зворотний зв'язок із главою держави у даному випадку все ж таки існує.

"Повідомлення у Twitter не з'являються у вигляді коментарів. Однак людина, яка безпосередньо веде аккаунт, може прочитати відповідь на репліку (користувач, який захоче залишити повідомлення, також має бути зареєстрований на Twitter)", - сказав Пуговський.

Він зазначив, що мережа Twitter тільки починає поширюватися в Україні. "Буквально кілька тижнів тому серед українських користувачів з'явилася інформація про Twitter, і вони стали масово в ньому реєструватися", - повідомив Пуговський.

Як відомо, президент Ющенко у вівторок зареєстрував аккаунт у соціальній мережі Twitter: http://twitter.com/President_UA. За змістом він нагадує офіційний сайт: на ньому у короткій формі дублюються повідомлення з президентського сайту з посиланням на нього ж. Жодного запису, зробленого особисто Ющенком, на новій сторінці немає.

Мікроблоґерський сервіс Twitter (англ. to twitt – "щебетати") був створений у серпні 2006 року. У 2008 році в ньому був зареєстрований мільйон користувачів.

Традиційно мікроблоґи Twitter являють собою особисті щоденники користувачів, у яких вони оперативно повідомляють про події, які трапляються у їхньому житті. Запис у Twitter обмежений 140 символами, а повідомлення можна відсилати, використовуючи веб-інтерфейс, SMS, служби миттєвих повідомлень чи сторонніх програм-клієнтів. Повідомлення в Twitter одразу відображаються на сторінці користувача, і миттєво можуть бути доставлені іншим користувачам, які підписані на їх отримання.

У Twitter уже мають аккаунти екс-голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, лідер Партії регіонів Віктор Янукович, президент США Барак Обама і багато західних політиків.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування