В БЮТі проти примітивного бартеру з комуністами

Четвер, 19 лютого 2009, 21:05

Питання про відставку першого віце-спікера Олександра Лавриновича не є актуальним.

Про це заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко в ефірі 5 каналу.

"Я доволі високо ціную професіоналізм і Олександра Лавриновича, і Адама Мартинюка...Я вважаю, що це проблема яка не на часі. Ми мусимо тримати баланс політичних сил в Верховній Раді", - сказав він.

"Звичайно і комуністи опозиційна фракція, і Партія регіонів опозиційна фракція, але я не думаю, що актуальне питання все залишити і міняти першого заступника голови парламенту", - зазначив Томенко.

Коментуючи інформацію про те, що цією посадою БЮТ може розрахуватися за підтримку комуністами кадрових ротацій в уряді, депутат наголосив: "Це політична арифметика".

"Я противник арифметики і таких примітивних політичних дій, що ми вам посаду, а ви одне голосування...Такий примітивний бартер ми не практикуємо...Його не буде", - підкреслив Томенко.

Крім того, коментуючи можливі кадрові ротації в уряді, віце-спікер заявив: "В уряд мають зайти представники тих політичних сил, які підписали угоду про створення коаліції, і там не може бути членів уряду від Компартії, які не входять в коаліцію".

"Тому непрості дискусії як раз стосуються різних політичних сил, що входять в НУ-НС", - сказав він.

"Все залежить від наших колег з НУ-НС, бо очевидно, якщо ці делегати від Єдиного Центру (міністри в уряді) будуть замінені, то це право делегувати НУ-НС", - зазначив Томенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування