НУ-НС підшукає міністрів для Тимошенко "без зовнішніх впливів"

Вівторок, 10 лютого 2009, 16:14

Лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко заявляє, що фракція ще не ухвалила рішення щодо кандидатур міністрів, які увійдуть до уряду Юлії Тимошенко після кадрової ротації.

"Для нас дуже важливо сформувати в Кабміні дійсно команду професіоналів, де були б представники всіх політичних сил, які створили коаліцію в парламенті - фракції НУНС, БЮТ та Блоку Литвина. Підкреслюю - всіх без виключення, тому що всі ми несемо відповідальність в рівній мірі за діяльність виконавчої влади", - сказав Мартиненко під час Інтернет-конференції на Ліга.net.

"Рішення, зокрема нашої фракції, стосовно ротації тих чи інших міністрів, ще не прийнято. Але підкреслюю, що рішення буде прийматись тільки фракцією, без зовнішніх впливів", - додав він.

Мартиненко також сказав, що виступає проти дострокових парламентських і президентських виборів.

"Ні парламентські вибори, ані імпічмент президенту, ні відставка уряду зараз не потрібні. Вибори президента, звичайно, відбудуться. Але я не хотів би, щоб виборча паніка починалася сьогодні. Вона повинна пройти в зазначений термін", - сказав він.

При цьому Мартиненко зазначив, що такою є позиція більшості членів фракції НУ-НС.

"Моя точка зору дійсно відрізняється від президентської. Я проти дострокових виборів. І коли колеги по фракції за мене голосували як за лідера фракції, вони про це знали. Отже, це і є позиція більшості фракції. Ми її будемо відстоювати", - сказав він.

Мартиненко також сказав, що не спілкувався з президентом, "хоча відкритий до діалогу".

"Принаймні, місяці зо три я з президентом не зустрічаюсь і по телефону не розмовляю. З секретаріатом і його клєрками я спілкуватись не буду. Хоча відкритий до діалогу, в тому числі і з президентом. А після 2010 року у президента буде дуже почесне звання - третій президент", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування