Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вирвалася від Ющенка і показала "секретний документ"

Вівторок, 10 лютого 2009, 15:32

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що засідання Радбезу спрямоване на повернення компанії РосУкрЕнерго на газовий ринок.

"Сьогодні зроблено спробу, і вона продовжується зараз, розламати прямі газові угоди і повернутися до корумпованого посередника", - сказала Тимошенко під час брифінгу після вступного слова президента на засіданні РНБО у дворі секретаріату президента.

Вона здалеку показала журналістам проект рішення РНБО.

"Я не можу його цитувати, коментувати, бо це таємний документ. Але через пункт там стоїть зобов’язання уряду повернути РосУкрЕнерго, повернути їм 11 мільярдів газу, які належать Україні, які Україна чесно купила у "Газпрому", чесно заплатила гроші", - сказала Тимошенко.

Прем’єр додала, що особи, які хочуть повернути 11 мільярдів кубометрів газу РосУкрЕнерго збираються його продати і заробити 4 мільярди доларів.

За її словами, це робиться для того, щоб примусити НАК "Нафтогаз" підняти ціни на газ для населення.

"Це рішення РНБО спрямоване на те, щоб зруйнувати енергетичну незалежність України", - сказала Тимошенко.

За її словами, записана в газових угодах формула в наступні роки дозволить мати ціну на газ, "а не повзати на колінах та просити спеціальну ціну".

Тимошенко повідомила, що в разі ухвалення цього рішення, вона його оскаржить.

"Якщо збережуться таке рішення, де немає жодного слова правди і де повертається РосУкрЕнерго, я як законослухняна громадянка оскаржу його в суді", - сказала вона.

Вона також заявила про намір звернутися до Європейського Союзу із проханням про проведення експертизи газових контрактів, підписаних між Україною й Росією.

"Я буквально завтра звернуся з офіційним листом до Європейського Союзу, щоб вони зробили експертизу підписаних контрактів", - сказала Тимошенко.

Після брифінгу Тимошенко повідомила, що повертається на засідання РНБО.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування