Янукович: "Верхівку треба змінювати – от і все"

Середа, 7 січня 2009, 00:57

Партія регіонів готова запропонувати антикризову програму з чітко прописаними діями і термінами, в які вони здійснюватимуться.

Про це заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович в інтерв’ю "5 каналу", показаному у вівторок ввечері.

"Ми фактично готові запропонувати суспільству антикризову програму, яка буде розписана по термінах, по діях, як ми це робили в минулі роки, коли ми були при владі", - сказав він.

За словами Януковича, люди не змінилися – вони хочуть жити нормально і працюють. "Змінилося те, що прийшла ця влада безвідповідальна... Вони до цього були в опозиції, звикли руйнувати і, як кажуть, навіть не перестроїлися", - сказав він.

"Верхівку треба змінювати – от і все. Це дія, яку можуть зробити люди на виборах – чи дочасних, чи строкових не має значення. Але чим скоріше це відбудеться, тим краще для країни", - переконаний лідер Партії регіонів.

За його словами, "всі ці 4 роки була фактично перманентна криза – економічна, політична, 2008 рік – додалася ще і світова фінансова криза, яку ця влада не здатна була передбачити для того, щоб пом’якшити її наслідки".

Говорячи про коаліцію БЮТ і ПР, яка не відбулась, Янукович зазначив: "Юля Тимошенко разом зі своїм урядом, своїм популізмом хоче йти далі. Ми категорично проти цього".

"Ми за те, щоб вони визнали свої помилки, позбавились від тих популістів, які штовхали цей уряд на той шлях, який ми бачили в 2008 році, щоб вони, врешті-решт, були чесними, не дурили людей. Не можна в квітні місяці робити ревальвацію гривні – 4,5 зробили ревальвацію і експортерів всіх обікрали, – а через декілька місяців пішла вже девальвація. Якщо вони не здатні передбачати, не відчувають наслідків того, що роблять – що це за уряд?", - сказав він.

"Той безлад, який є сьогодні в країні, за ним ми повинні побачити авторів. Хоча народ їх знає в обличчя добре. Вони робили всі програми, прориви, кроки назустріч людям і так далі – все це відомо", - додав Янукович.

Він сказав, що нинішня ситуація вимагає згуртованих, відповідальних, чітких, професійних заходів і потужної команди, а та команда, яка сьогодні при владі, – це "команда артистів, скоріш за все, які звикли красиво говорити, мають артистичні здібності, коли вони кажуть – як каже моя теща, сльози на очі навертаються: хочеться вірити, – але що після цього, ми знаємо".

На запитання, що б він побажав політичним опонентам до свят, Янукович сказав: "Перш за все, побажав би, щоб вони врешті-решт знайшли в собі сили, можливість щось зробити для країни таке, щоб у людей залишилась пам’ять добра".

"Я не хочу сказати, що це погані люди. Просто я хотів би, щоб вони завжди розраховували на власні сили, не перебільшували свої можливості… Треба, щоб кожен займався тією роботою, яку може робити і нести за це відповідальність… Якщо ми досягнемо цього разом, врешті-решт, певна частина опонентів моїх приєднається до нас і ми будемо разом будувати нашу Україну", - сказав лідер ПР.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування