Останнє слово у газовій суперечці буде за Тимошенко і Путіним?

Субота, 3 січня 2009, 21:33

Вирішення газового питання між "Газпромом" та "Нафтогазом України" у разі їхньої неспроможності досягнути домовленості мають перебрати уряди України та Росії або третя сторона.

Таку думку висловив голова правління "Нафтогазу України" Олег Дубина в ефірі "5 каналу" в суботу ввечері.

"Якщо сьогодні ми заходимо в глухий кут, це питання (газова суперечка) мають перебрати на себе або уряди, які вирішили, домовилися, підписали і нам дали вказівки, що ми повинні підписати, або потрібна третя сторона", - заявив Дубина.

На питання, якою може бути у даній ситуації роль Євросоюзу, голова "Нафтогазу" зазначив: "Як посередника, який на сьогодні може сказати, де є економічний тиск, де обґрунтованість цін, позицій і домовленостей, і де є їхні порушення".

При цьому Дубина зауважив, що Росія "на сьогодні не хоче бачити ЄС у наших відносинах посередником", що "видно із заяви Медведєва".
На питання, що буде у разі, якщо "Газпром" і "Нафтогаз" не зможуть підписати контракти до квітня, Дубина відповів:

"Я не думаю, що не буде контракту. До цього часу до чогось же домовимося. Вони ("Газпром") ведуть видобуток, їм потрібен споживач. Основним споживачем є Україна".

Крім того, Дубина заявив, що наразі "Нафтогаз" не веде переговорів з іншими партнерами окрім "Газпрому".

На питання, чому європейські споживачі почали недоотримувати російський газ, голова "Нафтогазу" відповів: "Тому що на сьогодні, я упевнений, Росія недодає своїм споживачам достатньої кількості газу… Щоб говорити, що українці щось крадуть".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування