Лавринович не виключає, що йому доведеться віддати своє крісло Мартинюку

Четвер, 29 січня 2009, 17:20

Перший віце-спікер Верховної Ради Олександр Лавринович допускає розгляд у парламенті питання про його усунення з посади.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

"Відповідно до домовленостей цього скликання Верховної Ради, одна з посад заступників спікера передбачена для опозиції. Але життя йде таким чином, що не завжди рамки правових рекомендацій або політичних домовленостей виконуються", - сказав Лавринович.

"Іноді виникає необхідність приймати інші рішення для досягнення тих політичних результатів, які є важливими на даний момент для керівництва тієї політичної сили, що визначає, як повинна діяти державна влада в Україні", - зазначив перший віце-спікер.

За словами Лавриновича, оскільки більшість рішень парламенту приймається по політичних мотивах, то буде достатнім 150-ти підписів народних депутатів, щоб внести питання про відставку до порядку денного.

Він зазначив, що на даний момент у нього немає інформації про ініціювання цього питання.

"Зі мною на цю тему ніхто не спілкувався", - підкреслив Лавринович.

Разом з тим, перший віце-спікер висловив сподівання, що рішення позачергового засідання Ради по Нацбанку від 26 січня стануть виключенням.

"Не хочу вірити, що парламент і далі буде приймати такі рішення... Думаю, депутати будуть шукати нормальні цивілізовані правові шляхи, щоб реалізовувати свої політичні бажання", - сказав він.

"Сподіваюся, ці рішення стануть виключенням у цьому скликанні Верховної Ради", - підкреслив Лавринович.

Як відомо, раніше в ЗМІ висловлювалося припущення про можливу відставку Лавриновича зі займаної посади та обрання першим віце-спікером представника фракції комуністів Адама Мартинюка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування