Суд не прийняв скаргу Григоришина на заборону в'їзду в Україну

Середа, 28 січня 2009, 09:27

Окружний адміністративний суд Києва відмовив у розгляді позову бізнесмена Костянтина Григоришина про визнання протиправною заборони Служби безпеки України на його в'їзд в Україну.

Про це йдеться у заяві Григоришина, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Відповідно до заяви, суд відмовив у розгляді цього позову, мотивуючи це тим, що доручення представнику Григоришина в суді видано нотаріусом Москви.

При цьому Григоришин вважає це рішення безпідставним і протиправним, оскільки Україна і Росія є сторонами Конвенції про правову допомогу і правові відносини в цивільних, сімейних і кримінальних справах.

У заяві також зазначається, що суд відмовив у розгляді справи після того, як СБУ заявила про необхідність зробити судовий процес закритим.

Григоришин вважає, що відмова в розгляді позову свідчить про заангажованість судді у цій справі.

Він не виключає, що потенційні відповідачі у цій справі, зокрема посадові особи СБУ та секретаріату президента, могли здійснювати тиск на суддю, який мав розглядати цю справу.

Представник Григоришина подав до Київського апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу на вищезгадане рішення Окружного адмінсуду Києва.

Як відомо, СБУ 16 грудня 2008 року заборонила в'їзд в Україну Григоришина у зв'язку з підозрою в причетності до організації низки рейдерських атак на державні підприємства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування