Після "прочухана" Ющенка Наливайченко знайшов двох міністерських корупціонерів

Середа, 21 січня 2009, 12:41

Служба безпеки України склала адміністративні протоколи про корупцію стосовно двох високопосадовців.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У СБУ встановили, що заступники міністрів регіонального розвитку і будівництва та житлово-комунального господарства, "незважаючи на те, що на них покладено обов’язки запобігання корупції у їхніх відомствах, самі вдаються до порушень антикорупційного законодавства".

За даними прес-служби, вказані посадовці порушили законодавство у сфері охорони державної таємниці, закон "Про державну службу" та вчинили діяння, за які передбачено відповідальність згідно з законом "Про боротьбу з корупцією".

Служба безпеки України скерувала складені нею адміністративні протоколи до суду.

"Службою безпеки України згідно з компетенцією вживаються заходи щодо викриття фактів корупції насамперед з боку високопосадовців органів влади та управління", - сказано у повідомленні.

"У минулому році за правопорушення у сфері захисту державної таємниці за складеним СБУ адміністративним протоколом притягнутий до відповідальності із стягненням штрафу держслужбовець першої категорії, заступник керівника одного з профільних міністерств України", - доповіли в СБУ.

Як відомо, у середу президент Віктор Ющенко відмовився заслуховувати звіт в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка і генпрокурора Олександра Медведька про боротьбу з корупцією і назвав заходи, що вживаються їхніми відомствами у цій сфері, неефективними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування