За Мартиненка БЮТ готовий поділитися з НУ-НС посадами

П'ятниця, 16 січня 2009, 12:24

Обрання керівництва фракції НУ-НС свідчить про те, що коаліція є життєздатною, переконаний заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем’якін.

"Безумовно, обрання керівництва фракції НУ-НС є ще одним кроку до того, що коаліція має право на життя у майбутньому", - сказав він журналістам у п’ятницю.

Кожем’якін також висловив припущення, що рішення про обрання Миколи Мартиненка лідером фракції НУ-НС допоможе консолідувати фракцію, і "група "За Україну", що складається з 17 депутатів, найближчим часом буде активно працювати у складі коаліції".

"У мене є таке передчуття", - додав він.

Також Кожем’якін зазначив, що обрання керівництва фракції НУ-НС дає їй легітимну можливість висувати кандидатів до складу коаліційного уряду.

"До сьогоднішнього дня ми не чули від наших партнерів жодних пропозицій, але зараз, після того як керівництво фракції обрано, вони мають повне право обговорити на фракції кадрові питання, і я думаю, що буквально у понеділок-вівторок вони вже вийдуть з пропозиціями на раду коаліції", - сказав він.

Кожем’якін додав, що коаліція поставить на розгляд ці питання на початку наступної сесії парламенту.

Коментуючи ухвалення закону про тимчасові слідчі комісії, який, зокрема, відкриває можливості для імпічменту президента, він зазначив, що БЮТ завжди виступав за те, що таким важелем повинна володіти опозиція, незалежно від політичної приналежності.

"Ми вважаємо, що це інструмент для парламентарів відносно контролю чинної влади щодо боротьби з корупційними зловживаннями. Але ми не підводили це питання під якусь окрему особистість чи окремо взяту посаду", - сказав Кожем’якін.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування