Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна до нових контрактів хоче брати газ за старими цінами

Четвер, 1 січня 2009, 10:00

Україна гарантує безперебійний транзит російського газу в Європу та пропонує до підписання нового контракту залишити цінові умови минулорічних домовленостей.

Відповідну ноту було передано в середу тимчасовому повіреному у справах Росії в Україні Всеволоду Лоскутову за дорученням президента Віктора Ющенка, повідомляє прес-служба МЗС

"Підтверджуючи необхідність виконання у повному обсязі своїх зобов’язань за двосторонніми договорами з розрахунків за поставлений природний газ та гарантуючи безперебійний його транзит до європейських споживачів, українська сторона закликає російську сторону вжити додаткових заходів з метою результативного завершення переговорів та підписання взаємовигідного контракту у січні 2009 року та до моменту укладення контракту дотримуватися взаємних зобов’язань щодо обсягів транзиту та поставок природного газу за діючими у 2008 році технічними та ціновими параметрами", - йдеться в ноті.

"Корекцію розрахунків за взаємними зобов’язаннями пропонується здійснити відповідно до цін на природний газ і його транзит, які будуть зафіксовані у зазначеному контракті", - додається в ноті.

Також українська сторона, "маючи на меті забезпечення прозорості та врахування інтересів експортерів, споживачів і транзитерів газу", пропонує "невідкладно залучити до переговорного процесу представників ЄС".

"Українська сторона сподівається на позитивну реакцію на викладені пропозиції та очікує офіційної відповіді російської сторони", - додається в ноті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування