СБУ хотіла би карати Тимошенко за образи Ющенка

П'ятниця, 26 грудня 2008, 21:59

В.о. голови СБУ Валентин Наливайченко вважає за необхідне прийняти закон про притягнення до відповідальності за образи на адресу президента та його оточення.

Про це він заявив у п'ятницю в ефірі телеканалу Інтер.

Відповідаючи на питання, чи можна притягнути прем'єр-міністра до відповідальності за образливі вислови на адресу президента за 105 статтею Конституції, Наливайченко сказав: "Президент є недоторканний під час виконання своїх повноважень. Це визначає Конституція".

"Має бути закон, який відносить до відповідальності, чи то кримінальної, чи то адміністративної, як покарання за ті дії, навіть найвищих посадових осіб, які заважають президенту виконувати його функції, ображають як інститут влади, або ж обмежують його в тих діях чи указах, які він видає", - сказав в.о. голови СБУ.

Наливайченко зазначив, що "у нас такого закону немає".

"До речі, той приклад, на який частіше за все посилаються, але чомусь забувають – Російська Федерація внесла в кримінальний кодекс таку відповідальність", - сказав він.

"В США дуже жорстка відповідальність, не тільки за посягання на президента, а навіть за образи його найближчого оточення. В тому числі, тих людей, які працюють у Білому домі", - заявив Наливайченко.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування