Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: виходу нема, треба ухвалювати "бюджет кризи" Тимошенко

Вівторок, 23 грудня 2008, 19:55

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Верховна Рада має ухвалити Держбюджет на 2009 рік до 1 січня.

"Прикро, що нація звикла до того, що бюджет – це предмет мєчтаній однієї людини, яка з унікальною акторською майстерністю обмальовує фата моргану. Парламент поставлений у ситуацію, коли вибору немає", - сказав він на прес-конференції у вівторок.

"Парламент зобов’язаний ухвалити у бюджет. Перше читання має відбутися у четвер. Я думаю, воно і останнє буде. Якщо не вистачить четверга, давайте в суботу, неділю, в понеділок працювати. Але без бюджету входити в новий рік неможливо", - додав він.

"Той бюджет, який запропонував уряд, є тим документом, проти якого немає часу, можливостей і доцільності опанувати. Країна поставлена перед фактом", - сказав президент.

При цьому Ющенко зазначив, що це перший бюджет, "який не доповідає міністр фінансів, не бажає доповідати".

"З точки зору проблем бюджету, я відверто хочу сказати, що це бюджет кризи. Він не дає гідний, чесний, непопулістичний вихід з ситуації. Який не буде спонукати націю до дій", - сказав він.

За його словами, усі видатки, заплановані в держбюджеті, які не мають перспективи обслуговування, віднесені в стабілізаційний фонд.

"Ідея стабілізаційного фонду як локомотива, як генератора, похована. Весь дефіцит - в стабілізаційному фонді. Це ті видатки, які нема чим фінансувати", - сказав президент.

Ющенко також попросив прем’єра Юлію Тимошенко "не чіпати інші інституції, не валити їх, підбираючи місця для політичних партнерів".

"Це руйнація стабільності держави. Те шоу, яке ми бачимо з п’ятниці, ті атаки, які відбуваються на фінансову систему, привели до того, що ми маємо колосальні проблеми по наших зовнішніх зобов’язаннях", - сказав він.

"З моїх вуст ви не почуєте слова "дефолт". Цього не буде. Я не допущу цього. Але з кожним днем відповідь на це питання дається важче і важче", - додав Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування