Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не дасть Тимошенко здійснити "план Барбаросса", бо народ – "не бидло"

Вівторок, 23 грудня 2008, 18:49

Президент Віктор Ющенко заявляє, що не допустить ревізії Конституції в обхід народного схвалення.

Про це він сказав на підсумковій прес-конференції у вівторок, відповідаючи на запитання щодо існування сценарію зміни Конституції з метою обрання президента в парламенті.

"Не звертайте увагу на дурниці. Ми країна демократії, в якій народ не – бидло", - сказав Ющенко.

"Як президент хочу заявити: без акцепту людей, нації не відбудеться жодна серйозна ревізія Конституції. Найбільшим опонентом деструктивної політики у цій країні може бути тільки одна сторона – громадянин України, виборець. Тому всі питання такого плану, буде проводитися виключно з жорстким дотриманням чинної Конституції. Я не дозволю, щоб ми відступили від Конституції", - додав він.

Ющенко також пообіцяв, що "з версією дострокових виборів буде вчинено так само, як і з версією зміни до Конституції, яку принесли влітку цього року".

При цьому він сказав, що ця версія "виписана навіть не в українських кабінетах, але була прийнята Тимошенко, щоб реалізувати "план Барбаросса".

Він сказав, що знає про "колізію, яка вже задумана, привнесена в парламент у вигляді подання змін і доповнень до Конституції". "Правда, БЮТ помилявся, передавши, щоб Партія регіонів внесла ці зміни і доповнення", - зазначив президент.

"Доки я президент у цій країні, президент буде обиратися прямим загальним голосуванням. Незалежно від того, яка буде фігура", - сказав Ющенко.

При цьому він сказав, що, на його думку, на сьогодні парламент є "найбільш дестабілізуючим інститутом".

"У сьогоднішніх умовах цей інститут не є стабільним. Не може нестабільний інститут дарувати стабільну політику. Якщо ми ще до парламенту додамо повноваження обрання президента в унітарній країні, в якій є єдина посада є балансом для різних територій, ідеологій, це буде великий крок до дестабілізації", - зазначив президент.

Він також висловив переконання, що "авантюри, які можна було проводити в Україні 4 чи 5 років тому, сьогодні вже не пройдуть".

"Це не питання однієї особи, де вона хоче бути, в якому кріслі і перевертати догори ногами лад, ігнорувати Конституцію. Цей час уже минув. Думаю, в найближчі місяці прийде прозріння для мільйонів людей, хто є хто в українській політиці, за який інтерес він бореться. І я вам хочу заявити: вам буде не соромно за свого президента", - заявив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування