Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховний Суд взяв на приціл ще одного суддю

Вівторок, 23 грудня 2008, 12:26

Голова Верховного Суду України Василь Онопенко звернувся до Вищої ради юстиції з пропозицією розглянути питання щодо звільнення з посади судді Приморського райсуду Одеси у зв'язку з порушенням нею присяги судді.

"Підставою для такої пропозиції послужили надіслані до ВСУ з апеляційного суду Одеської області матеріали, які свідчать про систематичне грубе порушення цією суддею вимог чинного законодавства при здійсненні правосуддя", - повідомляє прес-служба ВСУ.

"Це, зокрема, виявилося у неправомірному вжитті заходів забезпечення адміністративних та цивільних позовів – постановленні немотивованих ухвал щодо забезпечення таких позовів, застосуванні заходів забезпечення, які не відповідають позовним вимогам або не співмірних заявленим позивачем вимогам", - пояснює прес-служба.

Унаслідок постановлення таких рішень, заявляють у ВСУ, порушувалися права громадян, незаконно блокувалася робота державних органів та посадових осіб, відбувалося протиправне втручання у внутрішню діяльність господарських товариств.

Реклама:

"Звертає на себе увагу той факт, що у багатьох випадках заходи забезпечення позову суддею скасовувалися відразу після того, як позивач вчиняв певні дії, що робили непотрібним подальший розгляд позову по суті", - зауважується у повідомленні.

Так, "у кількох випадках ухвалою суду відповідним суб'єктам (керівнику морського порту, митним та прикордонним службам тощо) було заборонено вчиняти перешкоди для виходу з Іллічівського морського рибного порту чи Одеського морського торговельного порту іноземних суден, хоча позовні вимоги зовсім не стосувалися питання виходу суден з порту".

Таким чином, "фактично було звільнено з-під арешту судна, які покинули порт і відбули у невідомому напрямку".

ВІДЕО ДНЯ

"При цьому в одному випадку суддею не було враховано того факту, що працівниками митниці на іноземному судні було виявлено приблизно 6 кг кокаїну, а саме судно було визнано у кримінальній справі речовим доказом", - повідомляють у ВСУ.

При чому судно "було передано на відповідальне зберігання капітану судна із покладенням на нього обов'язків забезпечити належне зберігання судна в акваторії Одеського морського торговельного порту на період досудового слідства та судового розгляду вказаної кримінальної справи".

"Ухвали про відкриття проваджень у справі та про вжиття заходів забезпечення адміністративних чи цивільних позовів, постановлені цією суддею, скасовувалися судом апеляційної інстанції через їхні незаконність та необґрунтованість", - заявляють у ВСУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування