У НУНС уже 6 претендентів на крісло Кириленка. Вони пересварилися?

Середа, 17 грудня 2008, 12:42

Фракція "Наша Україна - Народна самооборона" поки не визначилася з кандидатурою нового лідера.

Про це в середу повідомив член фракції НУНС Олександр Бондар.

За словами Бондаря, на засіданні фракції в середу зранку перед початком пленарного засідання парламенту була "недостатня кількість людей".

У зв'язку з цим депутат пояснив, що "було малоймовірно", що на засіданні буде обраний новий керівник фракції.

Бондар повідомив, що серед кандидатур на посаду лідера фракції називалися кандидатури Миколи Мартиненка, Бориса Тарасюка, Тараса Стецькыва, Анатолія Гриценка, Руслана Князевича і Юрія Кармазіна.

При цьому Бондар уточнив, що Кармазін зняв свою кандидатуру з розгляду.

За словами депутата, на засіданні фракції в середу було вирішено, що названі кандидати повинні провести між собою консультації і визначитися, чия кандидатура буде висунута на розгляд фракції.

За словами Бондаря, можливо, на засіданні фракції НУНС у четвер буде ясно, яка кандидатура з названих буде обговорюватися на посаду лідера фракції.

У той же час депутат від НУНС Роман Зварич, який у вівторок зняв із себе повноваження заступника глави фракції, заявив, що нове керівництво фракції НУНС не буде обрано до Нового року.

За його словами, ті, хто об'єдналися для демонстрації своєї самостійності, уже посварилися.

Відповідаючи на питання, якими є шанси обрати нове керівництво НУНС до нового року, Зварич сказав:

"Майже нульові. Тому що вже між тими, хто хотів показати президенту... свою фракційну дулю, уже між ними пішли розбіжності, вони уже сваряться. Там як мінімум п'ять або сім лідерів, кожний з яких бачить себе в посаді глави нашої фракції".

Як відомо, у вівторок фракції БЮТ, Блоку Литвина та НУНС утворили коаліцію. Від НУНС на коаліцію погодились 37 депутатів з 72.

Таким чином, нова коаліція має 212 голосів замість необхідних 226.

Водночас заступник голови фракції Борис Тарасюк сподівається, що вдасться обрати нове керівництво фракції, яке зможе її консолідувати.

"Інтерфакс-Україна", Ліга.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування