Янукович не домовився з Тимошенко через крісло прем'єра?

Неділя, 14 грудня 2008, 20:46

Фракція Партії регіонів не увійшла до складу нової коаліції, оскільки інші фракції не підтримали її принципи, заявляє лідер партії Віктор Янукович.

"Будь-які розмови навколо переговорів і їх результатів - це тільки плітки", - сказав Янукович в ефірі "5 каналу" в неділю, відповідаючи на питання про те, чому Партія регіонів не створила коаліцію з БЮТ.

За його словами, після оголошення про початок офіційних переговорів Партія регіонів проводила їх з усіма фракціями. При цьому Янукович відзначив, що для цих переговорів була розроблена програма, на підставі якої могла б бути створена коаліція.

"На жаль, нам цього не вдалося досягти з жодною з фракцій ... тому що було велике політичне протистояння і прагнення нині чинного уряду і прем'єр-міністра Тимошенко за всяку ціну утриматися в Кабінеті міністрів і при владі", - сказав він.

Пояснюючи причини, з яких Партія регіонів не приєднуватиметься до більшості, що сформувалася в парламенті, Янукович відзначив, що його політична сила не бажає приєднуватися до такого "бардаку" і брати на себе відповідальність за те, що відбувається в країні.

Відповідаючи на питання про те, чому опозиція відводить нинішній владі 100 днів, після яких має намір вивести народ на вулиці, Янукович сказав, що Партія регіонів не ставить своєю метою дестабілізувати ситуацію в країні.

"Наше завдання в тому, щоб найближчим часом примусити цю владу почати працювати ефективно, якщо вона здатна. Якщо вона нездатна, вона повинна подати у відставку. Якщо вона не хоче подавати у відставку, їй треба допомогти", - додав він.

Він також вважає, що "розрядка" в країні відбудеться після президентських і парламентських виборів, передає "Інтерфакс-Україна".

Янукович також висловив думку, що президент України повинен обиратися всенародно.

"Якщо ми говоритимемо про наведення ладу в державі, а його зараз треба наводити найближчим часом, жорстко наводити, тому повинна бути сильна влада, якій довіряє український народ. І, безумовно, в цьому випадку, ніякого обрання у Верховній Раді президента не може бути", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:55
“Моя війна з Росією почалась у 2006 році”. Як фотокореспондентка Олена Худякова стала бойовою медикинею Мауглі
09:53
фото У Європарламент пройшла угорка з України: вона має специфічні спогади про Закарпаття
09:30
Компанії з України та Японії уклали 23 меморандуми про економічну співпрацю
09:17
Ультраправі гарантовано виграють дострокові вибори у Франції – опитування
08:52
фото У Києві проводять безпекові заходи: перевіряють документи, оглядають авто і офіси − СБУ  
08:51
Росіяни за добу вбили 1 жителя Донеччини, ще 9 поранені
08:28
У лікарні помер чоловік, якого дістали з-під завалів зруйнованого будинку в Харкові
08:24
Politico: Мішель хоче усунути фон дер Ляєн від переговорів про її перепризначення
08:13
Окупанти атакували Нікополь: пошкодили інфраструктурний об’єкт
07:59
фотоРосіяни скинули "КАБ-500" на житловий квартал Костянтинівки: 5 поранених
Усі новини...
Реклама: