Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Литвина не дійшли до крісел, але готуються їх зміцнювати

Середа, 10 грудня 2008, 10:52

Блок Литвина ще не розглядав питання щодо визначення кандидатур на посади в уряді.

Про це заявив депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський в інтерв’ю журналістам, передає УНІАН.

"Це абсолютно щиро", - додав Зарубінський.

"У нас буде серйозне засідання фракції, і ми будемо розглядати це питання через призму завдань, поставлених в коаліційній угоді", - зазначив він.

Зарубінський також вважає, що зміни у складі уряду мають відбутись, оскільки "є потреба зміцнювати деякі галузі". В той же час він відмовився говорити, яких саме членів Кабміну можуть поміняти.

Депутат підкреслив, що кандидатури на посади міністрів мають розглядатися "винятково через призму фаховості і професіоналізму, а не через призму партійного активізму і вірнопідданства".

Він зазначив, що розмови про те, чи створена коаліція, і чи увійшла до неї фракція НУНС "нецікаві".

За його словами, за обрання Володимира Литвина головою Верховної Ради голосували представники всіх фракцій, представлених у парламенті, оскільки його кандидатура не викликає "алергії несприйняття".

Разом із тим Зарубінський висловив думку, що, можливо, кандидатура Литвина не подобається тим, "хто знаходиться за межами парламенту".

За його словами, на сьогодні головне завдання зробити так, щоб ВР "була ефективним, незалежним інститутом влади, яким до цього не була".

Як повідомлялося, у вівторок депутати обрали Литвина головою ВР.

Після обрання Литвин оголосив про створення коаліції у складі фракцій НУНС, БЮТ і блоку Литвина Водночас пізніше в НУНС заявили, що не підписували угоду про створення коаліції, а заступник голови фракції Борис Тарасюк зробив це без узгодження з фракцією.

В середу зранку на засіданні уряду прем`єр Юлія Тимошенко заявила, що найближчим часом можуть бути внесені зміни до складу уряду у зв`язку зі створенням у Верховній Раді нової коаліції, а також може бути прийнята програма дій Кабінету міністрів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування