Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Створення коаліції - не кінець кризи, каже експерт

Середа, 10 грудня 2008, 07:54

З обранням спікера та створенням коаліції політична криза в Україні не закінчиться, вважає голова правління Центру прикладних політичних досліджень Володимир Фесенко.

В інтерв’ю "Німецькій хвилі" він не виключає, що президент Віктор Ющенко та "НУ-НС" затягуватимуть остаточне оформлення коаліційної угоди, аби мати можливість розпустити Верховну Раду в будь-який час.

Фесенко вважає, що політична криза в Україні триватиме до обрання нового президента.

На його думку, відновлення роботи парламенту вирішує частину політичних проблем, однак після чергової спікеріади та коаліціади в Києві знову почнеться чергова прем’єріада.

Експерт переконаний, що БЮТ та Володимиру Литвину вигідно, щоб Юлія Тимошенко очолювала Кабмін, тому вони пропонуватимуть залишити все як є.

Натомість президент та його представники в парламенті, на думку експерта, наполягатимуть, щоб нинішня прем’єр пройшла всю процедуру - знову від звільнення до нового призначення.

"Тут можуть бути дискусії, як в середині нової коаліції, так і ризики для Тимошенко під час голосування її кандидатури в парламенті, якщо воно відбудеться. Так що конфлікти навколо коаліції і в середині коаліції на нас ще чекають", - вважає Фесенко.

Експерт не береться прогнозувати скільки проіснує новостворена коаліція, однак погоджується, що навіть відносна політична стабілізація всередині країни може допомогти в подоланні наслідків економічної кризи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування