Регіони "подружилися" з секретаріатом Ющенка?

Середа, 5 листопада 2008, 09:30

Депутат від Партії регіонів Василь Грицак пішов проти однопартійців тому, що ті рішення, які голосуються, "не обговорюються на фракції".

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дело", коментуючи свою заяву про те, що він голосуватиме у Верховній Раді незалежно від бажання фракції Партії регіонів.

"Якщо не обговорюються, то значить, депутат може приймати рішення на свій розсуд", - сказав Грицак.

На запитання про те, які принципи партії стали суперечити його особистим, він сказав:

"Я проти вступу України в НАТО. Я проти проведення дострокових виборів. Я проти підтримки злочинної політики президента. Я категорично був супротивником того, що Україна підтримувала Грузію. Партія регіонів мовчала з цього приводу, як і з усіх інших".

"Під час війни на Кавказі я послав телеграму зі своїм підписом президенту Росії Медведєву і прем'єру Путіну з підтримкою дій Росії й осуду геноциду південно-осетинського народу з боку Грузії. А Партія регіонів води в рот набрала. А тепер і зовсім подружилися з секретаріатом президента. Разом приймали рішення йти на вибори", - додав він.

Грицак зазначив, що "було засідання політради, на якому ми ухвалили рішення не підтримувати вибори". "І раптом різка зміна позиції. Хто таке рішення прийняв, я не знаю", - сказав депутат.

"П'ять осіб виступили публічно проти (дострокових виборів). Серед них – народні депутати Василь Горбаль, Дмитро Табачник і Тарас Чорновіл", - зазначив Грицак.

У той же час, він не збирається складати членство в партії, як це зробив Тарас Чорновіл.

"Я хочу в партії проводити дискусію, доводити своїм однопартійцям, що всі наші дії мають бути публічними. Я категорично хочу просити членів партії і народних депутатів не підтримувати антиконституційні дії, тобто погоджуватися на дострокові вибори", - сказав Грицак.

"Це як пивна лавка: сьогодні відкрили, завтра закрили. Верховна Рада повинна працювати, незважаючи ні на що! Має право президент на розпуск, нехай робить це у встановлений термін. Але до цього повинна бути позиція", - додав він.

При цьому Грицак зазначив: "Давайте чесно поставимо запитання: а з ким Партія регіонів у наступному скликанні парламенту буде створювати коаліцію? Треба так прямо і говорити: з "Наший Україною". Виходить, тоді ми вступаємо в НАТО, тоді ми обираємо президента в парламенті! Треба про все це говорити своєму виборцю".

Сам Грицак, на запитання про те, за списками якої партії він планує йти на наступні парламентські вибори, сказав: "Мені імпонує сьогодні Комуністична партія. Я б із великим задоволенням підтримував і допомагав їм".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування