НУ-НС не приймає умови Тимошенко

Середа, 26 листопада 2008, 15:50

НУ-НС вважає проблематичним створення коаліції будь-якої конфігурації у парламенті, заявляє лідер Блоку В’ячеслав Кириленко.

Про це він сказав під час брифінгу в Сімферополі, повідомляє прес-служба НУ-НС.

"Основна причина (проблем зі створенням коаліції) - це наші світоглядні розбіжності з Партією регіонів та відсутність впевненості у довготривалому співробітництві в разі створення коаліції з БЮТ", - заявив він.

Тому, за словами Кириленка, позиція "Нашої України" полягає "в ефективній роботі Верховної Ради, в ухваленні законів, які необхідні країні".

"Країні потрібен бюджет, і ми готові за нього голосувати; країні потрібні антикризові законопроекти – і ми готові за них голосувати. Це буде найкращий варіант роботи ВР у ситуації, як склалася", - заявив він.

Кириленко зазначив, що "політична тріскотня довкола створення коаліції чи довкола кандидатури спікера призводить до зволікання із вирішенням соціальних та економічних проблем країни".

"Ми готові розглядати законопроекти і від Кабміну, і від інших політичних сил. Але ми також просимо колег по парламенту так само об’єктивно оцінювати й наші законодавчі ініціативи", - сказав він.

Як відомо, у середу прем’єр Юлія Тимошенко "востаннє" закликала НУ-НС повернутися до демократичної коаліції. У разі, якщо такого рішення не буде ухвалено протягом тижня, Тимошенко обіцяє шукати "інші варіанти" для відновлення працездатності парламенту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування