Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко захистився від Ющенка заявою про чесність

П'ятниця, 21 листопада 2008, 17:37

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає необґрунтованою критику президента Віктора Ющенко на адресу правоохоронних структур про недостатню роботу при розкритті злочинів у земельній сфері.

Про це він заявив після закінчення засідання РНБО у четвер, повідомляє прес-служба МВС.

Луценко наголосив, що цього року міліція викрила 2600 злочинів, що "на 40% більше, ніж минулого року".

"Якщо хтось думає, що це дрібні справи задля статистики, то скажу, що виявлено 33 тисячі гектарів землі, що перебувала в незаконному обігу, а це в 10 разів більше, ніж минулого року", - заявив він.

Луценко підкреслив, що "цього року міліція відправила в суд понад 1000 справ проти посадовців по зловживанню у сфері земельних відносин, викрито 1300 посадових осіб, причетних до таких оборудок, що на 40% більше, ніж минулого року".

"Президент запитує, чи можемо ми покласти на стіл хоча б одну справу проти чиновників. Відповідаю - понад 150 чиновників з обласних та районних держадміністрацій затримали на гарячому при отриманні хабарів", - сказав міністр.

"Щоправда, ніхто з тих, хто подавав президенту їх кандидатури, так і не був притягнутий до відповідальності", - зазначив Луценко.

Також він наголосив: "якщо хтось думає, що чиновники зможуть відкупитися, то скажу – ні".

Крім того, виступаючи на засіданні РНБО, Луценко заявив, що "правоохоронні органи не справляються із валом оргзлочинності не через свою пасивну позицію, а через три ключові причини".

"Перша - абсолютно недосконале законодавство, друга - безконтрольність чиновників державного апарату, зокрема підпорядкованих президенту і не проведення перевірок по обліках МВС при призначенні на керівні посади в органах управляння в земельній сфері", - зазначив міністр.

Як відомо у п’ятницю президент Віктор Ющенко розкритикував правоохоронні органи за недостатню роботу по розкриттю злочинів у земельній сфері.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування