Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луценка кажуть, що журналісти роблять з міліціонерів нелюдів і садистів

Середа, 19 листопада 2008, 16:37

Міністерство внутрішніх справ висловлює обурення з приводу циклу журналістських розслідувань телеканалу "1+1" щодо порушень законності з боку працівників правоохоронних органів.

Про це йдеться у заяві МВС, в якій правоохоронці називають журналістські розслідування "цілеспрямованою кампанією, спрямованою на дискредитацію органів внутрішніх справ".

Правоохоронці заявляють, що у сюжетах циклу "на фоні розповідей" про випадки порушення ними закону, "наводяться коментарі низки громадян, зі слів яких можна зробити висновок, що в міліції служать виключно нелюди і садисти".

Вони обурені "таким підходом до інформування громадськості про діяльність органів внутрішніх справ, який однозначно слід вважати маніпуляційним і тенденційним".

У МВС заявляють, що усі наведені у циклі приклади порушення правоохоронцями закону "неодноразово висвітлювалися в засобах масової інформації, у тому числі й завдяки їх оперативному оприлюдненню відповідними підрозділами МВС".

Крім того, правоохоронці зазначають, що надали автору сюжетів "усю необхідну інформацію та коментарі посадових осіб міністерства з приводу вжитих міліцією заходів по цих та інших інцидентах", однак він "не обтяжив себе їх наведенням, а обмежився матеріалами власного "розслідування".

У МВС також обурені зверненням "1+1" до СБУ і Генпрокуратури з проханням надати їхньому журналісту охорону у зв’язку з погрозами.

"Згаданий телеканал, діючи відповідно до не найкращих зразків детективного жанру, повідомив на всю державу, що авторові цих матеріалів почали надходити анонімні погрози, й від імені керівництва редакції звернувся до інших "силових" органів з проханням забезпечити фізичний захист згаданого журналіста", - йдеться у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування