Луценко побачив чергову провокацію проти Тимошенко від "Росукренерго"

Понеділок, 17 листопада 2008, 16:54

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що спроби захоплення приміщень профспілок в Україні є початком реалізації плану по дискредитації уряду.

"Як політик я вважаю це (спроба захоплення приміщень профспілок) першим кроком по реалізації плану широкомасштабної дискредитації уряду України", - заявив він у понеділок на прес-конференції в Києві.

Глава МВС розповів, що в неділю практично на всій території України, за винятком чотирьох областей, відбулися спроби захоплення приміщень профспілок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Луценко розповів, що в різних областях вдень у неділю збиралися по 20-30 осіб, що представлялися делегатами звітно-виборчих конференцій. Вони збиралися біля приміщень обласних федерацій профспілок, однак жодних заходів на той момент, там не відбувалося. "Була організована широкомасштабна провокація", - сказав Луценко.

Він пояснив свої слова тим, що міліція знайшла документ із бізнес-планом у $3 млн. по захопленню Федерації профспілок України. Разом з тим, за словами Луценка, поки не встановлено, хто є замовником цих широкомасштабних акцій.

Наступним кроком, на переконання глави МВС, буде широкомасштабна акція протесту, однак, за даними міліції, як запевнив Луценко, вона не буде масовою. У цьому контексті, міністр запевнив, що міліція буде готова реагувати на усі виклики.

"Аби при цьому не було блокування автомагістралей і захоплення державних будинків. У таких випадках міліція буде жорстко реагувати", - вважає Луценко.

Він повідомив, що в даний час проводяться слідчі дії по встановленню тих, хто був причетний до організації цих широкомасштабних провокацій. Також Луценко порекомендував "провокаторам не випробувати міліцію".

Висловлюючи свою точку зору як політик, а не як міністр внутрішніх справ, Луценко відзначив, що він вважає це планом по широкомасштабній дискредитації уряду України.

За його словами, це вигідно тим, хто фінансово постраждав, зокрема "Росукренерго". "Це винятково мої політичні здогади, я можу бути не правим", - підкреслив він.

"Зобразити уряд антинародним шляхом штучно створених акцій протесту", - пояснив Луценко. У фіналі, на переконання глави МВС, згідно з тим бізнес-планом, що був знайдений, передбачається "юридичне захоплення керівництва Федерації профспілок". Фактично, за його словами, це є рейдерством.

Луценко також розповів, що на момент проведення цих провокацій у приміщеннях профспілок в областях практично не було міліції, за винятком Києва. Усі, хто був затриманий у неділі міліцією, тобто "псевдоделегати", через кілька годин після спілкування з міліцією були відпущені.

"У випадку спроби повторення таких дій, буде більш серйозна відповідальність", - відзначив глава МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування