Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк йде в народ, щоб сформувати собі кістяк

Четвер, 13 листопада 2008, 21:44

Екс-голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявив про початок регіональних поїздок для формування його політичної сили.

"Щодо моєї політичної сили, то я цей процес почав, надзвичайно активно", - сказав він в ефірі "5 каналу".

"Це неймовірні складнощі - у першу чергу пов'язані з людьми. Треба донести ідеї, треба знайти команду", - додав Яценюк.

Коментуючи інформацію про нібито намір нової сили провести до наступного тижня свій з'їзд, екс-спікер висловив сумнів у цьому.

"Але я розпочинаю серію регіональних поїздок для того, щоб сформувати основний кістяк політичної сили. Це та справа, на яку піде не місяць, не два і не три", - зауважив він.

За його словами, у нової сили "немає жодної бази": "Зараз саме йдуть перемовини - мені запропонували люди, які раніше створили політичний проект - щоб вже було юридичне підґрунтя, яким чином виходити в політику з власною політичною силою".

Яценюк повідомив, що перша п'ятірка нової партії вже готова, але "навіть у першій десятці ви не побачите тих, кого бачите кожен день на екранах".

Екс-спікер переконаний, що новий проект треба починати "як лідерський": "Саме особистість повинна рухати ідею. Але в партії потрібна конкуренція, яка не дасть лідеру зарватися, і дасть можливість постійно генерувати ідеї".

На питання, якщо дострокові парламентські вибори будуть в першій половині наступного року, чи піде він окремо, чи в блоці президента, Яценюк відповів: "Рано говорити про будь-які політичні формати. Треба спочатку формувати політичну силу".

На питання, чи має він намір брати участь у президентських виборах, Яценюк відповів: "На наступні президентські вибори і без мене є багато достойників. Про президентські вибори я взагалі зараз мову не веду".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування