Генсек НАТО сподівається, що альянс поповниться двома країнами

Четвер, 13 листопада 2008, 09:37

Генеральний секретар НАТО Яаап де Хооп Схеффер висловив сподівання, що наступного року членів НАТО буде на дві країни більше.

Заява пролунала у Талліні, де розпочинається дводенне засідання комісії Україна-НАТО, передає УНІАН з посиланням на 5 канал.

Втім Схеффер не уточнив, чи має на увазі саме Грузію та Україну, план дій щодо членства якої мають розглядати в грудні.

Він також наголосив, що двері альянсу відкриті. Але для тих держав, котрі виконують взяті на себе зобов`язання. Автоматичного вступу не буває.

Загальне засідання комісії Україна-НАТО відбудеться у четвер. На ньому має виступити і український міністр оборони Юрій Єхануров.

У свою чергу посол Франції Жак Фора говорить, що сьогодні в країн-членів НАТО немає єдиної думки щодо строку вступу України і Грузії, пише газета "Дело".

"На сьогодні у країн-членів НАТО поки немає єдиної думки щодо строку вступу України і Грузії. У свою чергу, ці дві країни ще не виявили достатній ступінь підготовленості, тут необхідне продовження реформування в сфері оборони", - сказав він.

"Нарешті, не ясно, наскільки саме населення України бажає вступити в НАТО: на сьогодні, як мені здається, переважають стримані або негативні настрої. Самміт міністрів країн-членів НАТО в грудні буде розглядати всі ці питання", - додав він.

"Мені здається, що основне питання не в тому, наскільки готові Україна і Грузія, а у відносинах між НАТО і Росією", - зазначив Фора.

Росія має свій тип відносин з НАТО, але не є кандидатом на членство. Однак він відразу підкреслив, що "ні Росія, ні будь-яка третя країна не в праві вирішувати це питання".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування