Ющенка попросили благословити нову коаліцію

Субота, 1 листопада 2008, 00:40

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко звернувся до президента Віктора Ющенка з проханням благословити створення нової коаліції в парламенті в складі БЮТ, НУНС і Блоку Литвина.

"Вікторе Андрійовичу, суспільство зітхнуло б з полегшенням, якби ви як батько нації благословили створення нової коаліції в складі трьох фракції – БЮТ, НУНС і Блоку Литвина, які взяли на себе в самий тяжкий період саму велику відповідальність", - сказав він в ефірі "Свободи на Інтері".

За словами Кириленка, саме ці три фракції у п’ятницю взяли на себе відповідальність за ситуацію в країні, проголосувавши антикризовий закон. Він подякував Володимиру Литвину за підтримку цього голосування.

Лідер фракції БЮТ також потиснув руку лідеру фракції НУНС В’ячеславу Кириленку, вибачившись перед ним за багато місяців суперечок і "не зовсім коректних образ".

Разом з тим, В’ячеслав Кириленко заявив, що спільне голосування БЮТ, НУНС і Блоку Литвина в п’ятницю не свідчить про створення нової коаліції.

"Ні, на жаль, не можна вважати, що є коаліція. Тому що є принципові речі, які треба вирішити. От якщо вони будуть вирішені, і ми перестанемо на наступний день після створення коаліції смішити людей, тоді я з усім щастям зможу вам сказати, що є коаліція. А поки що є лише передумови для того, щоб декілька людей змогли сісти й зорієнтуватися в національних цінностях", - зазначив він.

Водночас лідер блоку свого імені Володимир Литвин сказав, що зрозумів зі слів голів фракцій БЮТ і НУНС, що коаліція відновлена. "Але ви нас не кличте в союзники", - підкреслив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування