Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк і Богатирьова очолять новий "блок Ющенка"?

Вівторок, 7 жовтня 2008, 08:57

У першу п'ятірку майбутнього блоку Ющенка увійдуть Арсеній Яценюк, В'ячеслав Кириленко, Раїса Богатирьова, Ксенія Ляпіна та Іван Васюник.

Про це повідомляє газета "24" з посиланням на свої джерела.

"Багатьох депутатів, які зараз у "НУ-НС", президент просто "зіллє" на дострокових виборах. Вони це розуміють, тому так захвилювалися", - повідомило виданню джерело у Верховній Раді.

"Причому більшість із тих, хто з вини президента вже може не потрапити в парламент, стояли з ним поруч на Майдані. Ющенку потрібні нові лояльні до нього люди", - додало джерело газети.

Щоправда, в "НУ-НС" цю інформацію сприйняли негативно.

"Це не відповідає дійсності", - заявив депутат Тарас Стецьків, який теж нібито у президентському "чорному списку".

"Потрібно спочатку дочекатися указу про розпуск парламенту і перевибори. Я особисто борюся за те, щоб президент їх не оголосив", - підкреслив Стецьків.

На думку ж джерела "24" у БЮТ, "єдине, що могло б утримати президента від розпуску парламенту, – внесення змін у виборче законодавство".

"Ющенко дуже хоче повернутися до мажоритарної системи. Якщо ми чи ПР за це проголосуємо, це убереже парламент від розпуску. Але поки ця ідея знаходить підтримку тільки у НУ-НС", - каже джерело видання в БЮТ.

Як відомо, раніше Яценюк заперечував створення під його лідерством нової політичної сили, у яку б увійшла також Богатирьова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування