У партії, яку "пропонували" Яценюку, уже є лідер

Понеділок, 6 жовтня 2008, 10:25

Трудову партію Україна очолив Сергій Павленко (блок Литвина), який змінив на цій посаді трагічно загиблого Михайла Сироту.

Павленка обрали лідером партії на закритому позачерговому з'їзді Трудової партії України (ТПУ) у суботу, 4 жовтня, пише "Комерсант-Україна".

За інформацією газети, кандидатура Павленка викликала суперечливі оцінки однопартійців, у зв'язку з чим у керівництві ТПУ побоювалися розколу партії.

Як повідомив виданню один із членів партії, у ході засідання політради, яка відбулась 21 вересня, висловлювалася думка, що низка "трудовиків" мають намір вимагати призначення на посаду голови ТПУ "когось із відомих політиків", створюючи тим самим на з'їзді "провокаційні моменти".

"У партії з'явилася група людей, які вважають, що буде краще, якщо її очолить більш розкручений політик, наприклад Арсеній Яценюк (голова Верховної Ради), Анатолій Гриценко (голова парламентського комітету з питань нацбезпеки й оборони) або Раїса Богатирьова (секретар РНБО)", - розповів співрозмовник газети.

Як відомо, раніше, після трагічної загибелі Сироти в автокатастрофі, у ЗМІ з'являлася інформація про те, що ТПУ може очолити Арсеній Яценюк, однак пізніше радник голови Верховної Ради Костянтин Бондаренко спростував це.

У підсумку на розгляд делегатів з'їзду була висунута лише одна кандидатура – народного депутата Сергія Павленка. І, незважаючи на всі побоювання, голосування пройшло без якихось ексцесів – його підтримали 107 зі 110 делегатів.

Делегати з'їзду затвердили також новий склад керівних органів і статут партії. Першим заступником голови ТПУ був обраний Дмитро Сирота, син покійного Михайла Сироти.

Обговорювалася також і перспектива позачергових виборів у Верховну Раду й участь у них цієї партії.

"Ми обговорювали перспективи демкоаіиції і дійшли висновку, що, мабуть, нам потрібно готуватися до наступних виборів. Перед лідерами обласних організацій партії було поставлено завдання вивчити готовність до виборчої кампанії на місцях", - розповів газеті один із членів ТПУ.

За словами ж Павленка, для ТПУ "найбільш реальним на сьогодні є партнерство з Народною партією".

"У даний час практично немає партій, які яскраво відрізняються від інших конкретною ідеологією, і тому в нас, як правило, створюються іменні блоки. Сьогодні ні Народна партія, ні Трудова партія України не можуть вийти зі своїм власним ім'ям, а повинні об’єднуватися в іменний блок. Поки це ім'я Володимира Литвина", - зазначив Павленко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування