У Ющенка кажуть, що вибори - "єдиний вихід", а Тимошенко "розігрує власну карту"

Понеділок, 27 жовтня 2008, 13:58

Бажання прем'єра Юлії Тимошенко ув'язати необхідність ухвалення антикризових законів зі скасуванням позачергових парламентських виборів свідчать про намагання проводити альтернативну до офіційної зовнішню політику країни.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук.

"Останні заяви і дії зовнішньополітичного офісу прем'єр-міністра України свідчать про намагання проводити альтернативну зовнішню політику країни", - заявив Гончарук, повідомляє прес-служба президента.

На його думку, саме про таке бажання прем'єра свідчать спроби уряду офіційно, зокрема в дипломатичних колах, ув'язати необхідність прийняття антикризових законів зі скасуванням позачергових парламентських виборів.

Ця позиція, за словами Гончарука, суперечить офіційному курсу держави, оскільки затягування з прийняттям пакета антикризових заходів загрожує Україні подальшим погіршенням економічної ситуації.

"Прикро, що така позиція офісу прем'єр-міністра віддаляє країну від отримання першого траншу кредиту МВФ, якого давно очікує фінансово-банківська система. Причому це відбувається у час, коли в державі зупиняються базові галузі економіки і збільшується ризик масового безробіття", - сказав Гончарук.

"У нинішніх умовах позачергові вибори варто розглядати як єдиний вихід з політичної кризи, а не як каталізатор економічних негараздів. Адже відсутність дієздатного парламенту є значно більшим ризиком для країни, аніж швидке проведення виборчої кампанії і формування дієвої більшості", - переконаний він.

Гончарук зазначив, що парламент має у ближчі дні без будь-яких умов ухвалити пакет антикризових законів і цим зробити свій внесок у порятунок країни від боргової ями, принаймні так відбувається в інших країнах.

"Президент України закликає уряд проводити збалансовану і узгоджену зовнішню політику. На жаль, намагання розігрувати власну політичну карту на тлі світової кризи свідчить, що прем'єр-міністра зовсім не цікавить економічна стабілізація у країні", - підкреслив заступник глави секретаріату президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: