Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко особисто підписував документ про поставки зброї в Грузію

Середа, 22 жовтня 2008, 12:26

Голова СБУ Валентин Наливайченко заявляє, що в Україні не існує "чорних списків" російських політиків і громадських діячів, яким заборонено в'їзд на її територію.

"В Україні "чорних списків" не існують. Кажу про це відповідально, тому що раніше працював заступником міністра іноземних справ і більше двох років служу в СБУ", - сказав Наливайченко в інтерв'ю "Известиям".

"Ми ухвалюємо не спискові, а одиничні рішення, забороняючи іноземцям, і не тільки росіянам, в'їзд в Україну. Ми доводимо свою правоту в судах, ми показуємо, які закони порушила дана людина на нашій території", - додав він.

При цьому Наливайченко зазначив, що в Росії діють ще більш жорсткі норми стосовно українців.

"Вона (Росія) не пускає на свою територію навіть тих українців, що нічого не заявляли з приводу її територіальної цілісності. Але я сподіваюся, що ця ситуація не ускладнить відносини України і Росії. Вони повинні бути абсолютно добросусідськими, будуватися на повазі до кордонів, території і мови, якою розмовляє сусід", - сказав він.

Говорячи про заборону в'їзду в Україну голові інституту країн СНД Костянтину Затуліну, Наливайченко зазначив, що в цьому випадку Затулін порушив закон про правовий статус іноземця.

"У ньому прописана норма поваги до законодавства, мови і народу. Ми двічі доводили в суді, що Затулін дійсно чинив протиправні дії", - сказав він.

Наливайченко також у чергове спростував інформацію про те, що президент Віктор Ющенко санкціонував незаконний продаж зброї в Грузію.

"Усі поставки здійснювалися до початку конфлікту. Під час бойових дій Україна зброю не постачала. Крім нас, зброю Тбілісі продавали Ізраїль і Болгарія. Що стосується України, то вона торгувала не тільки з Грузією, але і з Росією. Продавали в тому числі і ті ж найменування, але в більшій кількості. Ющенко жодних особистих розпоряджень щодо постачання зброї в Грузію не віддавав", - сказав він.

При цьому Наливайченко заявив, що Ющенко особисто візував документ, що схвалює поставки зброї в Грузію.

"Його віза абсолютно законна. Без дозволу президента здійснення контрактів неможливо. Усі поставки до Грузії йшли прямо - із сертифікатом кінцевого користувача і без посередників, без чорних схем", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування