Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ніч на неділю стрілки годинників "відповзуть" на годину назад

Вівторок, 21 жовтня 2008, 14:41

У ніч на неділю, 26 жовтня, Україна, як і більшість країн світу, переходить на "зимовий" час.

О 4.00 стрілки годинників будуть переведені на одну годину назад. Завершиться період "літнього часу", що розпочався 30 березня.

Традиційно перехід на "зимове" час здійснюється в останню неділю жовтня.

Практика щорічного переходу на "зимовий" і "літній" час діє сьогодні більш ніж у 100 країнах світу. У низці країн дата переходу визначається з урахуванням регіональних традицій.

Уперше годинникову стрілку перевели у Великобританії в 1908 році. У СРСР перехід на "літній" час вперше відбувся в 1917 році, а з 1981 року "літній" і "зимовий" час знову почав регулярно діяти.

З 1996 року за рекомендацією Європейської економічної комісії ООН період дії літнього часу був продовжений до останньої неділі жовтня.

Часовий перехід практикують також Європа і Мексика. Водночас країни південної півкулі, наприклад, Австралія, Бразилія, Чилі перейдуть або вже перейшли на "літній" час.

Грузія і країни Центральної Азії в останні роки відмовилися від переходів з "зимового" на "літній" час і навпаки.

Не переводили стрілки годинників "на літо" цього року також Японія і Південна Корея, однак у цих країнах розглядається можливість введення такого переходу.

За оцінкою низки експертів, близько 10-15% населення переходи на сезонний час може сприйняти болісно.

Разом з тим, психологи відзначають, що серйозних проблем це не викликає, і вже через 2-3 дні настає звикання і стан людини приходить у норму.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування