Ющенко думає, що Рада не підтримає бюджетне "соло" Тимошенко

Четвер, 2 жовтня 2008, 16:15

Проект Державного бюджету на 2009 рік – це "соло", яке не знайде підтримки в парламенті, вважає президент Віктор Ющенко.

Так він охарактеризував розроблений урядом проект держбюджету-2009, повідомляє Ліга.net.

"Над цим бюджетом серйозно не працювала коаліція. Це соло, яке, я переконаний, не знайде великого взаєморозуміння політичних сил парламенту", - заявив Ющенко.

Він вважає, що розгляд цього бюджету буде непростим.

У зв'язку з цим глава держави відзначає, що доцільно зараз при підготовці до другого читання документу дуже "ефективно використовувати переговорний процес, який необхідно провести в рамках парламенту" і серйозно доопрацювати проект бюджету.

"У цьому документі має бути висока макроекономічна культура", - підкреслює Ющенко.

Зокрема, за його словами, уряд не повинен звикати жити з високим дефіцитом держбюджету, також займати кошти так дорого на внутрішньому і зовнішньому ринках.

Усі проблемні моменти, вважає президент, можна врахувати в рамках підготовки до другого читання.

Коментуючи роботу уряду над проектом, Ющенко сказав:

"Це доказ, як звикла працювати ця урядова команда. Переконаний, що це колективна праця, це компроміс різних політичних сил".

При цьому він додав, що якщо під час розробки законопроекту держбюджету-2009 не була узгоджена навіть позиція усередині коаліції, що тоді "можна говорити про ставлення до документа опозиції".

Окремо президент зупинився на фінансуванні армії і відзначив, що проблемні питання необхідно зняти.

"Я сподіваюся, що бюджетне питання буде одним із центральних у роботі нової коаліції, нового чи старого прем'єра і тих політичних сил, які через дострокові вибори прийдуть у парламент", - сказав Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування