Генпрокуратура відмахується від Тимошенко своїми цифрами

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 11:39

Генпрокуратура спростовує заяви прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про бездіяльність ГПУ в прийнятті рішень за матеріалами контрольно-ревізійної служби щодо розкрадань державних коштів на великих держпідприємствах.

У повідомленні прес-служби ГПУ відзначається, що "останнім часом у ході публічних виступів прем'єр-міністр неодноразово заявляла про бездіяльність при прийнятті рішень за матеріалами контрольно-ревізійної служби, начебто направлених до Генпрокуратури".

Зокрема, "матеріалів стосовно розкрадань значних сум державних коштів на підприємствах "Нафтогаз України", "Укрзалізниці", "Енергоатому", а також на підприємствах вугільної галузі - на суму 10,2 млрд. грн.".

"На прес-конференції 16 жовтня 2008 року Тимошенко зазначається сума порушень за надісланими матеріалами понад 12 млрд. грн.", - уточнює прес-служба.

У ході перевірок за матеріалами ГоловКРУ, "які дійсно надіслані у поточному році до Генпрокуратури щодо фактів порушень та зловживань при використанні державних коштів в системі "Нафтогаз України", "Укрзалізниці", "Енергоатому", а також на підприємствах вугільної галузі, прокурорами порушено 11 кримінальних справ, за якими встановлено суму збитків лише 283, 5 млн. грн.".

Водночас, Генпрокуратура заявляє, що "звертала увагу прем'єр-міністра та Кабінету міністрів на низьку ефективність роботи органів КРС України".

"У першому півріччі поточного року за 3207 матеріалами ревізій, які надійшли до органів прокуратури, порушено лише 310 кримінальних справ, обґрунтовано відмовлено в порушені кримінальної справи у 1392 випадках", - повідомляє прес-служба ГПУ.

"Тільки за 36 актами ревізій встановлено збитки на суму понад 1 млн. грн. та за 48 актами - від 500 тис. грн до 1млн. грн., що становить лише 2,6 % від їх загальної кількості", - уточнює прес-служба.

"За 2380 актами виявлені збитки не перевищували 25 тис. грн. Іноді документуються фінансові порушення у розмірі до 100 грн. За 9 місяців 2008 року у зв'язку з порушеннями у діях самих працівників органів КРУ, до відповідальності притягнуто 34 посадовців, на усунення наявних порушень внесено 107 акт", - заявляє Генпрокуратура.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування