У НАТО виправдовуються, що їхній "вирок" Україні неправильно зрозуміли

Понеділок, 13 жовтня 2008, 16:25

У НАТО зазначають, що слова генерального секретаря організації Яап де Хооп Схеффера щодо того, що надто рано говорити про запрошення України та Грузії до альянсу, були подані в контексті, відмінному від того, який мав у дійсності генсек.

Про це заявив офіційний представник альянсу Джеймс Аппатурай у Брюсселі в понеділок у інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", коментуючи розповсюджену ЗМІ інформацію з посиланням на інтерв'ю Схеффера угорській газеті "Непсабадшаг" про те, що зараз ні та, ні інша країна не готові до членства в НАТО і говорити про це рано.

"Генеральний секретар говорив це у відношенні широкої дискусії з питання Плану дій із набуття членства. Він сказав дві речі, і я це пам'ятаю дуже чітко", - зазначив Аппатурай.

"Перше, що рішення навіть у відношенні ПДЧ не на сьогодні, маючи на увазі конкретний день, але не маючи на увазі грудень, і підкреслив, що перша оцінка буде дана в грудні. А сьогодні – початок жовтня, і це – не час для рішень по ПДЧ. І друге, що він сказав, так це те, що і членство теж не для сьогодні. І я думаю, усі це розуміють", - підкреслив він.

Офіційний представник ще раз нагадав, що перша оцінка щодо ПДЧ буде зроблена в грудні.

"І яким би ні було рішення по ПДЧ, це – наступний крок. І обидві країни мають продовжувати працювати, щоб досягти стандартів, необхідних членства", - підкреслив Аппатурай.

Як відомо, раніше Радіо "Свобода" повідомила, що Схеффер в інтерв'ю газеті "Непсабадшаг" заявив, що запрошувати Україну та Грузію в НАТО на даний момент передчасно, тому що жодна з цих країн зараз не готова до членства в Альянсі.

При цьому генсек НАТО нібито сказав, що поки "зарано говорити, коли вони отримають формальне запрошення в Альянс".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування