БЮТ заблокує вибори ще й через КС?

Понеділок, 13 жовтня 2008, 12:18

Депутати звернулися до Конституційного Суду з поданням для офіційного тлумачення закону "Про вибори народних депутатів" у зв’язку з формуванням окружних виборчих комісій.

Депутати просять роз'яснити положення частин першої, другої та четвертої статті 102-2 закону "Про вибори народних депутатів України" у системному зв’язку з положеннями пунктів 7, 8 частини першої статті 106 та пункту 1 частини другої статті 90 Конституції України.

Відповідні статті закону передбачають, що Окружні виборчі комісії утворюються ЦВК не пізніш як на 12 день після початку виборчого процесу.

Кандидатури до складу окружних виборчих комісій подаються від депутатських фракцій, які були утворені у поточному скликанні Верховної Ради.

Кількість кандидатур, які включаються до складу окружної виборчої комісії, визначається з дотриманням рівного представництва коаліції депутатських фракцій та опозиції.

У разі якщо у встановлений частиною першою цієї статті строк не надійшли подання від фракції, це право переходить до інших фракцій, які входять відповідно до коаліції або опозиції. Таке подання може бути внесене не пізніше наступного дня після закінчення строку внесення подань.

Як відомо, Партія регіонів пропонує внести зміни до законодавства, якими віддати право формувати окружні комісії просто фракціям, пропорційно до їх представленості у Раді.

Авторами подання є депутати від БЮТ Андрій Портнов, Володимир Пилипенко, Валерій Камчатний. БЮТ вже оскаржив указ президента в Окружному адміністративному суді Києва.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування