У Європі бачать, що Ющенко і Тимошенко зробили собі "ведмежу послугу"

Понеділок, 8 вересня 2008, 08:15

Українське керівництво своєю відвертою боротьбою за владу зробило собі ведмежу послугу, вважає датська газета "Politiken".

Про це повідомляє "Німецька хвиля", відзначаючи, що європейська преса уважно стежить за розвитком внутрішньополітичної кризи в Україні.

"Президент Віктор Ющенко сподівався, що своїм підкреслено гострим засудженням Москви він поліпшить шанси своєї країни на членство в ЄС та НАТО. Утім, скептиків щодо подальшого розширення Євросоюзу навіть побільшало", - зазначає датська газета.

"Без перспективи членства в ЄС позиції Ющенка у владній боротьбі з прем’єром Юлією Тимошенко стануть ще слабшими", - переконана "Politiken".

Такої ж думки дотримується німецька газета "Süddeutsche Zeitung".

"Намагання провідних чиновників секретаріату президента дискредитувати главу уряду не в останню чергу пов’язують із результатами останніх опитувань в Україні. Згідно з ними, Ющенко не має жодних шансів утриматися в кріслі президента на наступних виборах", - зазначає "Süddeutsche Zeitung".

На думку ще однієї газети з Німеччини "Frankfurter Allgemeine Zeitung", провідні політики прозахідного табору – Ющенко і Тимошенко – так затято борються одне проти одного, що для створення нової урядової кризи їм уже навіть не потрібна допомога дружньо налаштованої до Москви опозиції.

Однак переконливі заявки на членство в НАТО та ЄС виглядають інакше, пише газета.

У Москві це добре розуміють і намагаються всіма засобами плекати та підживлювати внутрішньополітичну кризу в близькому зарубіжжі і не дати можливості далекому Вашингтону чи неквапливому Брюсселю залагодити її, пише "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування