Луценко взяв слід крадія Караваджо

Вівторок, 2 вересня 2008, 17:00

Міліція виявила замовника викрадення картини Караваджо "Узяття Христа під варту" в Одесі.

Про це 2 вересня журналістам заявив в Одесі міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, повідомляють Українські новини.

"Ми підозрюємо, що в організації викрадення картини Караваджо "Узяття Христа під варту" з одеського Музею західного й східного мистецтва винний експерт із картин із Західної України, котрий певний час працював в Одесі", - сказав Луценко.

Міністр уточнив, що після зникнення картини підозрюваний безвісти зник.

"Швидше за все, цю людину вбили, вона зникла без сліду, документи - вдома, всі речі - вдома. У слідства вже є зачіпки, які, ймовірно, приведуть до справжніх злочинців", - підкреслив Луценко.

Зі слів міністра, картина Караваджо тягне за собою кривавий слід по всій Україні.
Оскільки проводяться слідчі дії й існує таємниця слідства, всі деталі не можуть бути озвучені, але за однією з версій, міліція вийшла на можливого замовника й виконавця.

Як повідомляло агентство, 29-31 липня картина Мікеланджело Нерізі Караваджо "Узяття Христа під варту" була викрадена з Одеського музею західного й східного мистецтва.
Картина періоду 1573-1602 років, її розмір 134х172,5 см.

Це одна із найбільш цінних картин, що зберігаються в Одесі, за оцінками деяких експертів, її вартість становить порядку 100 млн. доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування