Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "НУ-НС" кажуть, що Сімферополем "без НАТО" має зайнятися РНБО

Четвер, 7 серпня 2008, 14:46

Депутат ВР від "НУ-НС", голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вважає, що РНБО має розібратися із "територією без НАТО", проголошеною сімферопольськими депутатами.

"Рішення Сімферопольської міськради про проголошення міста "територією без НАТО" і заборону проводити акції інформаційного характеру про НАТО – повний абсурд", - заявив він в інтерв’ю офіційному сайту блоку "НУ-НС".

"Таке рішення виходить за рамки демократії і порушує права людини на свободу слова і свободу думки", - додає Джемілєв, коментуючи рішення Сімферопольської прокуратури, в якому вимагається скасувати рішення Сімферопольської міськради від 24 липня про оголошення Сімферополя "територією без НАТО".

За словами Джемілєва, "провокації з боку Сімферопольської міської ради і мера міста відбуваються постійно".

Як приклади, він навів "ініціативу міськради встановити пам’ятник Катерині ІІ" і "відмову у виділенні земельної ділянки під будівництво мечеті і намір провести референдум з цього приводу".

"На такі провокативні дії з боку депутатів Сімферопольської ради та мера міста має рішуче реагувати прокуратура", - вважає Джемілєв.

"Одних лише заяв про незаконність рішень міськради недостатньо, вони не мають наслідків, винні залишаються непокараними і продовжують свої незаконні дії", - переконаний він.

За словами народного депутата, який очолює парламентський комітет із питань прав людини, нацменшин та міжнаціональних відносин, дії депутатів Сімферопольської міськради і мера міста "створюють загрозу стабільності в Криму і провокують міжнаціональні конфлікти".

"Такі дії вже давно мають стати предметом розгляду Ради національної безпеки та оборони", - переконаний Джемілєв.

Як відомо, 24 липня на 39 сесії 5-го скликання Сімферопольська міська рада ухвалила рішення оголосити територію міста вільною від НАТО. Рішення ініціювали депутати фракцій "За Януковича" і Блоку Наталі Вітренко.

Відповідно до рішення, на території міста заборонялося проводити "потенційно небезпечні" заходи за участю військових і інших формувань країн НАТО, а також заходів, спрямованих на пропаганду НАТО, зокрема лекцій, семінарів конференцій і круглих столів.

Однак згодом прокуратура Сімферополя визнала це рішення таким, що суперечить законодавству і було прийняте з перевищенням повноважень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: