Євро підростає

Середа, 6 серпня 2008, 09:52

Курс євро до долара росте в середу в очікуванні, що глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше може заявити про те, що для боротьби з інфляцією може знадобитися підвищити базову процентну ставку.

Про це в середу повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на агентство Bloomberg.

Засідання ЄЦБ пройде 7 серпня. Рішення про рівень процентних ставок на найближчий час буде оголошено в 14:45 за київським часом. На думку аналітиків, опитаних Bloomberg, ЄЦБ, швидше за все, збереже базову процентну ставку на рівні 4,25%.

Крім того, у четвер відбудеться прес-конференція президента ЄЦБ Тріше. Аналітики очікують, що він висловить стурбованість високим рівнем інфляційного тиску і не виключить можливість повторного підвищення базової процентної ставки цього року.

Інфляція в єврозоні прискорилася в липні до 4,1% у річному вирахуванні, виявившись максимальною більш ніж за 16 років і більш ніж удвічі перевищивши цільовий рівень Європейського ЦБ.

Курс євро до долара у вівторок виріс до $1,5503 проти $1,5454 день раніше. Напередодні в ході торгів він опускався до $1,5447 - мінімального рівня з 16 червня.

Стосовно японської валюти курс долара практично не змінився - 108,26, таким чином, долар торгується біля максимуму за сім тижнів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування