Богатирьова разом з Луценком подивиться, як висувають Обаму в президенти

П'ятниця, 22 серпня 2008, 16:13

Секретар РНБО Раїса Богатирьова має намір 24-30 серпня відвідати Сполучені Штати Америки в рамках робочого візиту.

Про це в п’ятницю повідомляє прес-служба РНБО.

Так Богатирьова на запрошення Національного демократичного інституту США візьме участь у Міжнародному форумі лідерів, що проходитиме у Денвері (штат Колорадо), а також матиме змогу спостегігати за роботою Конвенту Демократичної партії США, на якому відбудеться церемонія офіційного висунення кандидата на посаду президента країни від Демократів.

У ході візиту передбачені зустрічі і переговори Богатирьової із широкого кола актуальних питань міжнародної та регіональної безпеки, а також двостороннього співробітництва в безпековій, економічній, енергетичній та інших сферах.

Зокрема, вона зустрінеться з помічником президента США з питань національної безпеки Стівеном Хедлі, заступником помічника віце-президента США з питань національної безпеки Джозефом Вудом, заступником Держсекретаря з політичних питань Ніколасом Бернсом, заступником Міністра оборони з політичних питань Еріком Едельманом, а також з американськими сенаторами та конгрессменами і представниками політичних команд кандидатів в президенти США.

За програмою візиту секретар РНБО України також зустрінеться з керівниками впливових неурядових організацій, зокрема "Проекту перехідних демократій", провідних "мозкових центрів" США, Українсько-американської ділової ради, а також з представниками української громади Сполучених Штатів.

На прикінці візиту Богатирьова проведе круглий стіл з провідними політичними експертами США та дасть ексклюзивні інтерв’ю телекомпаніям "Бі-Бі-Сі" та "Голос Америки".

Як відомо, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко під час своєї відпустки також має намір відвідати США і бути присутнім на висуненні кандидата в президенти від демократичної партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування