Російські війська замість відходу риють біля Горі окопи

Четвер, 21 серпня 2008, 14:53

Президент Грузії Михаїл Саакашвілі заявляє, що російські сили не тільки затягують процес виведення, але і переміщаються на окупованих територіях Грузії, роблять перегрупування і встановлюють контроль над стратегічними пунктами.

Про це він сказав на спільній зі своїм румунським колегою Траяном Басеску прес-конференції в Тбілісі, повідомляє Civil Georgia.

Саакашвілі також заявив, що в селище Ахалгорі, що входить до території колишньої Південноосетинської автономної області, але ніколи не контролювалося сепаратистами, увійшли російські війська й осетинські сепаратисти.

Ахалгорі розташовано на східному краї адміністративної межі. У селище можна дістатися із села Ігоеті, де в даний час також розташовано блокпост російських військових.

За інформацією агентства Аssосіаtеd Press, російська бронетехніка і військові машини перекрили міст на вході в місто Горі, російські сили вирили окопи і виставили міномети в напрямку до міста.

Ще одна група російської бронетехніки і військових машин розташована в лісистій місцевості поблизу міста.

Водночас, із села Осіаурі, де розташована база грузинської армії, знову чути вибухи. Село розташоване в двох кілометрах від районного центру Хашурі.

"Звук і потужність вибухів були дуже сильними", - повідомили Civil Georgia очевидці, що проживають у 5 кілометрах від Осіаурської бази. Повідомлення про вибухи в Осіаурі надходять уже третій день підряд.

За словами представників влади Грузії, російські військові продовжують руйнування військової інфраструктури Грузії, "грабують і знищують бази".

За заявою російських військових, вони атакують військову інфраструктуру Грузії і "нейтралізують величезні склади" бойових матеріалів, залишені грузинською армією.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування