Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС України: звинувачення Росії "не лізуть у жодні рамки"

Четвер, 14 серпня 2008, 15:38

У МЗС України вважають безпідставними звинувачення зовнішньополітичного відомства Росії в тому, що Україна ухвалила зміни стосовно перебування Чорноморського флоту РФ в Україні в односторонньому порядку.

Про це на брифінгу заявив заступник голови української частини комісії з питань ЧФ РФ українсько-російської міждержавної комісії Віктор Семенов, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що такі серйозні питання вирішуються не через засоби масової інформації, а в ході переговорів.

За його словами, питання перетину ЧФ РФ українського кордону та питання його пересування неодноразово обговорювалось на засіданнях як робочих груп, так і на засіданні підкомісії.

"Це не нове питання для російської сторони", - сказав дипломат, додавши, що таке звинувачення "не лізе в жодні рамки".

Семенов повідомив, що Україна пропонувала російській стороні провести у липні засідання усіх робочих груп підкомісії і наприкінці липня – початку серпня провести підсумкове засідання підкомісії.

За його словами, російська сторона відмовилась від проведення цієї зустрічі. У зв'язку з цим Семенов назвав поведінку російської сторони "незрозумілою".

Як відомо, 13 серпня президент України Віктор Ющенко затвердив порядок перетину державного кордону України військовослужбовцями, військовими кораблями і літаками Чорноморського флоту Російської Федерації, що перебувають на території України.

Міністерство закордонних справ РФ назвало укази Ющенка "серйозним антиросійським кроком".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: