Затулін побачив рани, які Ющенко наніс віруючим

Неділя, 27 липня 2008, 14:26

Депутат Держдуми, директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін дорікнув владі Росії й Білорусії за неучасть у київських торжествах з нагоди 1020-річчя Хрещення Русі.

"Не сумніваюся в їхній позиції - вони за єдність Церкви, але таке враження, що вони хочуть продемонструвати, начебто вони в чистих рукавичках, і, за винятком російського МЗС, не реагують на те, що відбувається", - заявив Затулін у неділю порталу "Інтерфакс-Релігія".

"Можливо, чекають, чим усе закінчиться. Це бажання реагувати на події, а не передбачати їх, на мій погляд, є помилковим", - відзначив політик.

За словами депутата, ще кілька місяців тому було ясно, що "Ющенко має намір нечесним чином організувати ці торжества, тому Росія й Білорусія повинні були б нав'язати як мінімум спільну схему торжеств і взяти в них участь як мінімум не менше, ніж участь Ющенка".

"А зараз він (Ющенко) намагається привселюдно стверджувати, начебто 1020 років тому хрестилася одна Україна, якої тоді не було, і починає розповідати про себе як про нащадка останнього гетьмана Запорізької Січі або як про внучатого племінника Володимира Красне Сонечко", - відзначив Затулін.

Демонстративні преференції Константинопольському патріархові Варфоломію з боку українського президента Затулін пояснив тим, що "Ющенкові не судилося знову переобратися, і він квапиться зробити незворотними тенденції, спрямовані на розкол з Московським патріархатом".

На його думку, "уже сказано й зроблено багато лукавих фраз і дій, які довго будуть переживатися віруючими, а рани, які Ющенко наніс віруючим, будуть довго зарубцьовуватися".

Затулін пояснив, що має на увазі "трюки з білбордами, нервозність, якої влада України надала святковим заходам у Києві, взагалі їхню неадекватну реакцію з будь-якого приводу", включаючи відмову у в'їзді й самому Затуліну, що на офіційному рівні пояснювалося: "як би чого не сталося під час торжеств".

Тим часом священнослужитель такого рівня, як патріарх Варфоломій, "безумовно, повинен був би бути набагато обережнішим, і це ставиться до всього того флірту, який йому нав'язує українська влада", вважає Затулін.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: