У перервах у зустрічах з Меркель Ющенко встиг написати Тимошенко чергового листа

Понеділок, 21 липня 2008, 16:18

Президент Віктор Ющенко звертає увагу прем'єра Юлії Тимошенко на необхідність вирішення низки проблем у житлово-комунальному господарстві, щоб забезпечити ефективну підготовку підприємств цього сектору до зими.

Про це йдеться у листі Ющенка від 21 липня, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко посилається на результати наради з головами обласних державних адміністрацій 7 липня, основною темою якої були проблеми підготовки підприємств житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду 2008-2009 років.

Так, президент наголошує на проблемі зарахування структурними підрозділами ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" частини коштів, які підприємства сплатили за спожитий природний газ у поточному році, у рахунок боргів минулих років.

Ющенка також непокоїть висока плата за підключення до електромереж нових споживачів та недосконалість методики перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги.

"Представники регіонів вважають, що методика потребує удосконалення шляхом приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до реальної вартості в частині запровадження їх з моменту зростання складових тарифу", – йдеться у листі президента.

Особливу стурбованість Ющенка і керівників регіонів викликають фінансові аспекти процесу підготовки ЖКГ до опалювального сезону.

Зокрема, на думку президента, розподіл коштів протягом бюджетного року є неадекватний потребам регіонів.

"Як свідчить досвід, кошти з державного бюджету на житлово-комунальне господарство надходять до областей у листопаді–грудні, що ускладнює їх ефективне використання. Голови обласних державних адміністрацій пропонують фінансування розпочинати з літнього періоду", - сказано у листі.

Президент також вказує на незадовільний рівень фінансування професійно-технічних училищ.

"Ураховуючи актуальність порушених проблем, прошу Вас невідкладно вжити заходів щодо їх розв'язання. Про результати прошу інформувати мене особисто у двотижневий термін", – йдеться у листі Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування