Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк думає, що коаліційний ступор затягнеться на все літо

Понеділок, 9 червня 2008, 17:28

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що ситуація пов'язана з нинішнім форматом коаліції протривати в парламенті до наступної сесії.

Про це Яценюк сказав журналістам у понеділок в Афінах (Греція) коментуючи ситуацію, пов'язану з виходом двох народних депутатів зі складу коаліції, повідомляє УНІАН.

Відповідаючи на питання, які, на його думку, прогнози розвитку подальшої ситуації в парламенті, Яценюк відзначив: "Прогнози є різні. Але я думаю, що ситуація залишиться незмінною протягом досить тривалого періоду часу".

"Більш конструктивний політичний діалог почнеться восени, у вересні", - сказав спікер.

При цьому Яценюк підкреслив, що не бачить можливості переформатування коаліції у Верховній Раді.

"Я не бачу можливості переформатування. Це фантасмагорія", - сказав він.

"Можливо, до пам'яті прийдуть депутати, що написали заяви", - відзначив Яценюк.

На думку спікера, у сформованій ситуації немає переможців, а тільки ті, хто програли.

"Навряд чи щось зміниться, поки коаліція не візьметься за розум і не стане більш поступливою один одному", - сказав Яценюк.

Як повідомлялося, депутат фракції БЮТ Ігор Рибаков і депутат фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Юрій Бут заявили про свій вихід з коаліції.

У коаліцію в парламенті України раніше входили 227 депутатів при кваліфікованій більшості в 226 голосів. Конституційний склад Ради - 450 депутатів. В опозиційну фракцію Партії регіонів входять 175 парламентаріїв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування