Держава поверне собі "Укртатнафту"

Середа, 4 червня 2008, 11:00

Фонд держмайна заявив, що виграв у Господарському суді Києва позов про визнання незаконної покупки 18,6% акцій найбільшої української нафтової компанії ЗАТ "Укртатнафта" компаніями AmRuz Trading і SeaGroup International.

Про це заявили "Комерсант-Україна"у прес-службі відомства.

Татарські акціонери компанії назвали рішення суду юридично неспроможним і вже оскаржили його в апеляційній інстанції, пише видання.

Раніше Верховний суд скасував усі рішення нижчих судових інстанцій, якими підтверджувалася законність покупки 18,6% акцій ЗАТ "Укртатнафта" структурами акціонера НПЗ – ВАТ "Татнефть".

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко тоді розцінила це як визнання за державою права на 61,6% акцій "Укртатнафти". Тим часом інші акціонери заявили, що рішення суду означає, що суперечка повинна бути знову розглянута судами нижчих інстанцій.

Народний депутат Сергій Пашинський, якого Кабінет міністрів пропонує призначити головою правління ЗАТ "Укртатнафта", висловив задоволення прийнятим рішенням.

"У черзі неправильних рішень, що виносилися останнім часом, це єдине вірне. Я упевнений, що апеляційний суд обов'язково підтвердить законність цього рішення суду і держава зможе відновити оперативний контроль над підприємством",– заявив пан Пашинський.

Зараз "Укртатнафтою" керує відновлений Сумським апеляційним судом Павло Овчаренко. За відновлення вчаренка в посаді виступало ТОВ "Корсан" (входить у групу "Приват"), а проти – татарські акціонери і Кабінет міністрів.

Пашинський заявив, що якщо апеляційний суд підтвердить, що угода по векселях недійсна, то акції повернуться самій "Укртатнафті".

"І тоді ми повернемося до становища 1998 року, коли векселя ще не були випущені. Тобто в України буде 49,9% акцій, а в татарських акціонерів 49,1% акцій",– вважає народний депутат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування