Грузія зближуватиметься з НАТО лише разом з Україною

Четвер, 26 червня 2008, 10:11

Грузія у грудні не прийме пропозицію про приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО, якщо розгляд відповідної заявки України буде відкладено.

Із такою заявою виступила міністр закордонних справ Грузії Ека Ткешелашвілі після зустрічі зі своїм польським колегою Радославом Сікорським у Варшаві у середу, повідомляє "Німецька хвиля".

На запитання, чи погодиться Тбілісі йти до членства в Північноатлантичному союзі, якщо йому надійде таке запрошення, а Києву – ні, грузинський міністр відповіла "Ні".

"Ми маємо з Україною дуже міцне стратегічне партнерство. Це наше спільне зусилля, і ми вважаємо, що перспектива полягає в тому, щоб іти шляхом до членства разом", - цитує Ткешелашвілі Радіо "Свобода".

"Зближення із НАТО разом із Україною дає нам значно більші можливості", - наголосила грузинська міністр, відповідаючи на запитання журналістів.

Водночас, Сікорський висловив переконання, що Грузія заслуговує Плану дій для членства в НАТО, "а не якогось псевдо-ПДЧ чи квазі-ПДЧ".

"Ми вважаємо дещо дивним, що по суті технічна програма підготовки до членства (ПДЧ) стала таким політичним питанням", - додав він.

Як відомо, на останньому саміті НАТО в квітні цього року питання надання Грузії та Україні Планів дій для членства в НАТО відклали на невизначений термін, хоча обом країнам водночас пообіцяли це членство колись у невстановленому майбутньому.

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО мають переглянути готовність України і Грузії до отримання Плану дій для членства на своїй зустрічі в грудні цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування